Skip to content

Dj Una

  • Byznys
  • Dům a byt
  • Internet
  • Kultura
  • Moto
  • Peníze
  • Produkty
  • Sport
  • Vzdělání
  • Zdraví

Chutná a bohatá maďarská kuchyně

Posted on 16. 1. 20211. 9. 2023 By

Jednoduché přísady, jako je maso, sýry, zelenina a hodně aromatické koření jsou základem pokrmů, která jsou mezi ostatními jídly vždy rozeznatelná. Právě pro svou odlišnost je tato maďarská kuchyně ceněná. Nám není tak moc vzdálená a řadu receptů jsme si „počeštili“.

Abyste si tyto pokrmy vychutnali, měli byste navštívit Maďarsko a najít si pár hodin na pořádný oběd třeba uprostřed Budapešti. Je potřeba ochutnat vše, od polévky přes maso vařené na různé způsoby, šťavnaté zeleninové přílohy až po originální dezerty.

Maďarský gulyas je známý po celém světě a je to asi nejoblíbenější pokrm z této země. Nepleťte si ho ale s našim českým gulášem. Maďarský gulyas je polévka, která je pojmenovaná podle starodávného způsobu přípravy vaření v kotlíku. Existuje několik receptů, ale základní ingredience jsou hovězí maso, brambory, paprika, sádlo a koření paprika. Právě paprika koření je chloubou maďarské kuchyně a její kvalita je nenapodobitelná. Konzumuje se jak sladká, tak pikantní a je základem mnoha receptů.

gulas

Pokud jde o gulyas, je to jídlo, které uspokojí i ty největší gurmány. Každý kuchař má svůj recept, který je jeho tajemstvím. Můžete se setkat i s různými obměnami, kdy najdete v pokrmu zelí, nebo místo brambor rýži.

Lángos také není třeba dlouze představovat. V Maďarsku je to klasické pouliční jídlo, jako je u nás párek v rohlíku. Jde o velkou smaženou placku posypanou sýrem, různě vylepšenou například zakysanou smetanou. Jídlo díky své sytosti a chuti našlo brzy místo i v našich pouličních bistrech.

langos2

Töitött kaposzta je jednoduché a oblíbené jídlo, které se konzumuje hlavně ve vánočním období. Jde o nasolený zelný list plněný mletým masem a rýží s kořením. Vaří se v hrnci spolu se slaninou nebo klobáskou a s paprikou.

Velice oblíbené jsou v Maďarsku polévky. Určitě by vás svojí temně rudou barvou zaujala višňová polévka. Překvapivě není sladká a je výborná. Všichni, kdo rádi slaví tam, kde teče alkohol proudem, si v Maďarsku rádi dají opilou polévku, která je plná zakysaného zelí a má za úkol posilnit žaludek, aby slavnost všichni přežili ve zdraví.

Byznys

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Půjčovna dodávek v Praze vám vypomůže se stěhováním
Next Post: Bezpečí na schodech

Podobné příspěvky

Léky na sex Byznys
Bezpečí na schodech Byznys
Půjčovna dodávek v Praze vám vypomůže se stěhováním Byznys
Komplikace při stěhování za každého počasí Byznys
Čím se řídí zásobování lékáren Byznys
Tipy na byznys Byznys

Archivy

  • Březen 2025
  • Únor 2025
  • Leden 2025
  • Prosinec 2024
  • Červenec 2024
  • Červen 2024
  • Duben 2024
  • Březen 2024
  • Únor 2024
  • Prosinec 2023
  • Listopad 2023
  • Říjen 2023
  • Září 2023
  • Srpen 2023
  • Červenec 2023
  • Červen 2023
  • Květen 2023
  • Březen 2023
  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Říjen 2022
  • Srpen 2022
  • Červenec 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Květen 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Červenec 2020
  • Červen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Listopad 2019
  • Červen 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Srpen 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Říjen 2017
  • Červenec 2017
  • Květen 2017
  • Duben 2017

Rubriky

  • Byznys
  • Dům a byt
  • Internet
  • Kultura
  • Nezařazené
  • Peníze
  • Produkty
  • Sport
  • Vzdělání
  • Zdraví

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Nejnovější příspěvky

  • Covid-19 a vše kolem něj
  • Jaké voděodolné pouzdro na mobil si vybrat
  • Začátky autobusové dopravy v Čechách
  • Jaký dopad by mělo zrušení oběživa, vyžaduje hlubší analýzu a především zamyšlení
  • Chvála bylinek

© Djuna.cz

Powered by PressBook Masonry Dark

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím